Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Від глави Єврокомісії я почув хороші сигнали щодо руху України до початку переговорів – Зеленський

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що почув хороші сигнали щодо руху України до початку переговорів у ЄС від глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні у суботу, 4 листопада.

— Ми вже всі в Україні маємо звикати, що наша внутрішня політика – це і є політика євроінтеграції, це і є те, що наближає нас до моменту, коли український прапор буде в Брюсселі нарівні з усіма іншими прапорами держав – членів ЄС. І сьогодні від пані президентки Єврокомісії я почув хороші сигнали щодо нашого руху до початку переговорів, – сказав він.

Зеленський додав, що під час зустрічі вони обговорили усі основні питання: підтримку України – тривалу, різнопланову, – нові санкції проти окупанта, нашу спільну роботу щодо заморожених активів Росії, які мають піти на компенсацію шкоди від російської ж агресії.

Зараз дивляться

Він зауважив, що візит фон дер Ляєн відбувся напередодні звіту Єврокомісії про виконання Україною рекомендацій для початку переговорів про вступ до ЄС.

Глава держави наголосив, що Київ очікує такого політичного рішення вже в цьому році.

— Україна пройшла колосальний шлях – від того, що багато хто не вірив навіть у саму можливість нашого зближення з Європейським Союзом під час повномасштабної війни, до того, що ми рекордно швидко отримали статус кандидата та виконуємо необхідні пункти для відкриття переговорів, – зазначив Зеленський.

За його словами, це докази того, що Україна може – може робити великі речі, коли працює об’єднано, впевнено, в інтересах своєї незалежності та всіх українців.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-04 17:46:50