Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дікусар пояснив, чому небезпечно сваритися через російську мову

Хореограф і військовослужбовець ЗСУ Дмитро Дікусар пояснив, як ставиться до мовного питання та чому на Сході України спілкувався з цивільними російською.

Якою мовою спілкується Дікусар

Хореограф зізнався, що в побуті здебільшого використовує українську мову, однак з побратимами може говорити й російською.

– До речі, коли я був на Сході, то спілкувався з цивільними російською, і робив це навмисно. Бо в деяких людей є уявлення, що всі н**исти і б*ндерівці. Тому моя особиста мета була донести, що це неважливо, це не змінює ситуацію. Незалежно від того, якою мовою я розмовляю, я прийшов боротися з ворогом. На щастя, я володію декількома мовами. Іноді можу навіть англійською говорити, – розповів Дікусар.

Зараз дивляться

Також Дікусар висловився про українців, які не хочуть переходити на державну мову.

– Коли хтось порушує мовне питання – для мене це диверсія. Якщо нас роз’єднають через мову, ми втратимо країну і людей, – сказав хореограф.

За словами Дікусара, люди повинні переходити на українську свідомо, а не через страх цькування.

– Люди потрапляють у мої категорії спражньої людини або шмата лайна не спираючись на мову. Тому мовне питання для мене – диверсія. Я думаю, що це робиться навмисне, аби знайти причину, щоб ми всі зараз пересварилися. Звісно, ворог цьому радітиме, – підсумував хореограф.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-03 17:30:14