Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Підігрів сидінь в авто: чи шкідливий для чоловічого здоровʼя

Сидіння з підігрівом – популярна сьогодні функція в авто серед водіїв. Проте підігрів не тільки сприяє комфорту, а й має прямий вплив на чоловіче здоров’я.

Лікар-уролог Андрій Кондратенко розповів про вплив теплого сидіння на здоров’я чоловіків.

Користь підігріву сидінь для чоловічого здоров’я

– Якщо користуватися підігрівом у морозну температуру, а особливо якщо сидіння шкіряне, це є елементом профілактики простатиту, – каже медик.

Теплі сидіння взимку рятують від переохолодження судин та тканин нижньої частини тіла.

Зараз дивляться

Якщо відбувається локальне охолодження, утворюються ідеальні умови для активізації вірусів та інфекцій, які можуть там перебувати. В результаті виникає простатит.

Тому лікар радить швидко нагріти сидіння, а потім його вимкнути або скрутити температуру до мінімуму.

Чим шкідливий підігрів сидінь в авто для чоловічого здоров’я

– Якщо дорога довга і весь цей час підігрів увімкнений на максимум, то це шкодить репродуктивній системі, – зазначив фахівець.

Через постійний вплив тепла на ділянку тазу відбувається перегрівання сім’яних канальців. Тоді знижується якість сперми та репродуктивної функції.

Нормальна температура для яєчок – на два градуси нижча від температури тіла. Через їх перегрів знижується якість репродуктивної функції.

Лікар наголошує, якщо це короткі поїздки у справах, то вмикати підігрів сидінь для швидкого нагріву, а потім лише підтримувати тепло – корисно. Однак він не радить зберігати максимальну температуру протягом довгих поїздок, це шкодить репродуктивній системі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-03 16:58:16