Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

США не побачили розкрадання військової допомоги в Україні

Посол США в Києві Бріджит Брінк заявила, що представники США при посольстві, що стежать за використанням військової, гуманітарної та іншої допомоги Києву, не зафіксували випадків, коли її спрямовували не за призначенням.

Про це посол Брінк заявила в інтерв’ю Fox News.

За її словами, Україна, як і декілька інших колишніх радянських держав, має проблеми з корупцією. Втім повномасштабне вторгнення Росії змінило сприйняття корупції в суспільстві, тому толерантність до корупції зменшилась.

Зараз дивляться

– Українці, президент Зеленський, його уряд, парламент, навіть під час війни роблять багато кроків для боротьби з корупцією, зокрема притягуючи до відповідальності низку високопосадовців та членів парламенту, – стверджує Брінк.

Разом з тим, глава посольства додала, що її відомство посилено стежить за допомогою, яка була надана Україні. За її словами, цим зайнята третина персоналу посольства, а також Офіс генерального інспектора США.

– Жодна одиниця техніки не була використана не за призначенням, жодна одиниця гуманітарної допомоги або будь-якої іншої прямої бюджетної підтримки чи інших видів допомоги. Стежимо за цим, як яструби, і нам потрібно продовжувати працювати в тісному контакті. Проте українці були неймовірно відкритими щодо всієї допомоги у сфері безпеки та інших видів допомоги, щоб ми могли бачити на місцях, що відбувається, – пояснила Брінк.

Посол США в Україні наголосила, що американське представництво “стежить за цим, як яструби”.

Нагадаємо, 26 жовтня Пентагон оголосив про додаткову безпекову допомогу для України на $150 млн доларів.

За тиждень, 2 листопада стало відомо, що США запровадили новий пакет санкцій проти Росії. До списку потрапили понад 30 людей та майже 200 компаній, пов’язаних із країною-агресором.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-03 00:16:52