Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

МВФ готує місію для другого перегляду програми EFF

Фото: Урядовий портал

Україна намагатиметься залучити додаткове фінансування на $900 млн від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Про це у своїх соцмережах повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за результатами переговорів з директором європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером.

– Обговорили впровадження реформ і виконання структурних маяків. Відзначили прогрес у цьому напрямку. МВФ готує місію для другого перегляду програми розширеного фінансування, що дозволить залучити наступний транш допомоги у розмірі приблизно $900 млн, – написав Денис Шмигаль.

Також сторони торкнулися питання фінансування дефіциту державного бюджету, підтримки малого й середнього бізнесу, а також заходи, спрямовані для зростання економіки.

Зараз дивляться

Окремо український прем’єр привітав відновлення роботи офісу МВФ в Україні.

– Це позитивний сигнал для всіх наших партнерів, що Україна зберігає стабільність і продовжує змінюватися, – повідомив глава уряду України.

Нагадаємо, місія МВФ 25 вересня розпочала у Варшаві технічні дискусії з представниками України у контексті підготовки до другого перегляду програми розширеного фінансування (EFF).

Примітно, що міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що Україна наразі докладає вдвічі більше зусиль, щоб переконати партнерів у необхідності надання підтримки, порівняно з останніми щорічними зустрічами у квітні. Це пов’язано, за словами міністра, із втомою у партнерів України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-02 23:11:35