Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи підтримують американці Україну у війні з РФ – опитування Gallup

Підтримка американцями боротьби українців проти російського вторгнення знижується, і більшість дорослого населення вважає, що фінансова допомога США Києву має бути обмежена в часі.

Про це свідчать результати нового соціологічного дослідження, проведеного компанією Gallup.

З наближенням зими погляди громадян США на війну Росії проти України змінилися, і тепер частина американського суспільства вважає, що Вашингтон робить занадто багато для допомоги Києву.

Зараз дивляться

Допомога Україні занадто велика чи занадто мала?

Щодо підтримки України, 41% американців загалом вважає, що США роблять занадто багато, що збільшилося з 24% у серпні 2022 року і 29% у червні 2023 року. 33%, порівняно з 43% у червні, вважають, що США роблять достатньо, а 25% вважають, що недостатньо.

Інфографіка: Gallup

Розкол усередині Конгресу США в питанні про військові дії

Як республіканці (62%), так і позапартійні американці (44%) дедалі частіше вважають, що США роблять надто багато для підтримки України, порівняно з тим, коли Gallup почав ставити це запитання в серпні 2022 року.

Інфографіка: Gallup

Закінчити війну чи вести в довгу?

Інше ключове питання, яке нависло над конфліктом від самого його початку, – чим він закінчиться. У серпні 2022 року більшість американців (66%) вважали, що США повинні підтримати Україну в поверненні її колишніх територій, навіть якщо це призведе до затяжного конфлікту. Наразі ця точка зору послабилася, але не повністю змінилася: 54% американців дотримуються цієї точки зору.

43% тепер виступають за те, щоб США спробували допомогти швидко закінчити війну, навіть якщо це призведе до того, що Україна поступиться територією Росії.

Інфографіка: Gallup

Питання про “збереження курсу”

У питанні про те, як закінчити війну, відбулися значні партійні зрушення: більшість республіканців (55%) тепер вважають за краще закінчити конфлікт якомога швидше. Американці, які не дотримуються жодної з партій, також помітно змінилися в цьому питанні і тепер діляться порівну на тих, хто підтримує затяжний конфлікт, за якого Україна поверне собі всі втрачені території, і тих, хто хотів би, щоб війна закінчилася якомога швидше.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Демократи, як і раніше, виступають за те, щоб допомогти Україні повернути втрачені території.

Інфографіка: Gallup

Фінансова допомога та її межі

У той час як країни Європи роблять свій внесок у військові дії в Україні, США надають левову частку підтримки, що стало гарячою політичною темою для деяких лідерів Конгресу, які закликають обмежити виділення коштів Києву.

Сьогодні 61% американців вважає, що фінансова допомога, яку Україна отримує від Вашингтона, повинна мати обмеження, причому більше восьми з десяти республіканців поділяють цю точку зору.

37% відсотків американців, зокрема 65% демократів, вважають, що США повинні продовжувати надавати допомогу доти, доки Україна звертається по неї.

Інфографіка: Gallup

Хто виграє війну?

І, нарешті, запитання, яке Gallup почав ставити в червні цього року: хто, якщо взагалі хто-небудь, переможе у війні?

Сьогодні 64% американців вважають, що жодна зі сторін не виграє, що на 7% більше, ніж улітку, коли світ очікував українського контрнаступу, який застопорився через те, що Росія закріпилася на Донбасі.

Інфографіка: Gallup

Цікаво, що думка про те, що жодна зі сторін наразі не виграє війну, є єдиним питанням про війну, в якому спостерігається бодай деяка послідовність залежно від партійної приналежності: практично немає відмінностей між демократами, незалежними від партій і республіканцями.

Однак демократи набагато частіше, ніж республіканці та незалежні, вважають, що перемагає Україна, а не Росія.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-02 21:28:11