Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Спікер Палати представників Джонсон підтримує допомогу Україні, але окремо від Ізраїлю — Politico

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив республіканцям у Сенаті, що він підтримує допомогу Україні, хоча і виступає проти її поєднання з грошима для Ізраїлю.

Про це повідомляє Politico.

Так, Джонсон чітко дав зрозуміти, що він підтримує виділення грошей на оборону України, попри можливі відмінності за розміром або обсягом з тим, чого хоче президент США Джо Байден.

Зараз дивляться

Джонсон також сказав сенаторам, що посилення безпеки кордонів і фінансування України “нерозривно пов’язані”. Спікер розглядає фінансування Ізраїлю як одне питання, а питання щодо кордону та України – як абсолютно окреме.

Сенатор Роджер Маршалл сказав, що якщо Джонсон спробує об’єднати ці допомоги, “його фракція збунтується, і це, ймовірно, буде кінцем його спікерства”.

– Він говорив знову і знову: “Слухайте, для мене це просто цифри. Я не можу робити їх разом”, – сказав сенатор Джош Хоулі про позицію Джонсона.

Раніше у Bloomberg з посиланням на Білий дім повідомляли, що президент США Джо Байден накладе вето на законопроєкт про надання пакету допомоги лише Ізраїлю, без коштів для України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Війна в Україні, США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-02 08:28:33