Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

США вважають, що ХАМАС не може бути майбутнім урядом у Газі

У Білому домі вважають, що палестинську терористичну організацію ХАМАС не слід у майбутньому залучати до керівництва сектором Газа.

Про це заявив представник адміністрації президента США з питань національної безпеки Джон Кірбі.

Він зазначив, що після того, як 7 жовтня ХАМАС знищив 1,4 тис. осіб на півдні Ізраїлю, переважно мирних жителів, поставити його біля керівництва регіоном буде неправильно.

Зараз дивляться

– Ми вважаємо, що ХАМАС не може бути майбутнім урядом у Газі. Вони не можуть… Що буде після конфлікту, у нас поки що немає відповідей, але ми працюємо з нашими партнерами в регіоні, щоб вивчити, який вигляд може і має мати управління в Газі, – сказав Кірбі.

Також, на тлі того, як регіон готується до потенційної кризи біженців серед мешканців сектору Гази, Кірбі заявив, що Сполучені Штати не підтримують ідею постійного розселення мирних мешканців за межами сектору Гази, який перебуває під управлінням ХАМАС.

У зв’язку зі зростанням кількості жертв серед мирного населення в Газі під час війни між Ізраїлем і ХАМАС, представник Білого дому додав, що Вашингтон не вважає, що зараз настав час для загального припинення вогню, проте гуманітарні паузи в бойових діях необхідні.

За даними міністерства охорони здоров’я Гази, із 7 жовтня внаслідок ізраїльських ударів загинули щонайменше 8 796 палестинців, які проживають у вузькому прибережному анклаві, зокрема 3 648 дітей.

Раніше інформагентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що США та Ізраїль обговорюють майбутнє сектору Гази після знищення ХАМАСу.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-02 00:15:55