Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Спалах гепатиту А зафіксовано ще в одному регіоні України

В Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні з гепатитом A перебувають семеро людей. Серед них – четверо дорослих і троє дітей. Це вже другий регіон в Україні, де зафіксовано спалах хвороби.

Про це повідомила заступниця генерального директора медзакладу Наталія Дьоміна. Вона зазначила, що це інформація станом на 1 листопада 2023 року.

– Діти — віком шести-семи років. Є такі, що у 5-6 класах. Всі пацієнти з Івано-Франківська. Стан — середньої важкості. Важких немає. Є хворі, яких госпіталізували 31 жовтня та 1 листопада, — поділилася заступниця директора лікарні.

Від початку 2023 року на Івано-Франківщині 12 людей перехворіли на гепатит A, серед яких – одна дитина, розповіла заступниця генерального директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяна Джус.

Зараз дивляться

За її словами, це були спорадичні випадки (окремі поодинокі випадки захворювань, що, ймовірно, не мають зв’язку між собою). Їх зафіксували в Івано-Франківській, Богородчанській, Долинській і Надвірнянській громадах.

На її думку, ці 12 випадків ні про що не свідчать. Але з точки зору епідеміології регіон перебуває на підніжжі піка захворюваності вірусних гепатитів, особливо А. Хвороба має циклічність у п’ять-сім років, а останні спалахи реєстрували у 2017-2018 роках.

Джус вважає, що в Івано-Франківській області нині є умови для подальшого поширення гепатиту А. Вона пояснює це тим, що в регіоні інтенсивність епідеміологічного процесу в середньому є вищою, ніж по Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-01 23:45:24