Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Що означає та кому адресована стаття Залужного у The Economist – пояснює Мусієнко

Стаття головнокомандувача Збройними силами України Валерія Залужного в журналі The Economist є дороговказом, завдяки якому українська влада має спілкуватись з партнерами України та пояснювати стратегічні потреби українського війська на полі бою.

Про це заявив військовий експерт Олександр Мусієнко на своєму Youtube-каналі.

Він прокоментував колонку Валерія Залужного для про те, які загрози несе позиційна війна для України та п’ять пріоритетів для українського війська, які можуть змінити ход бойових дій.

Зараз дивляться

– Найважливіше, щодо чого робить підсумок головнокомандувач, що інновації, кращі засоби управління, мотивації та забезпеченні командного складу є нашим ключем для того, щоб не допустити позиційної війни і зробити її маневровою, тобто з рухом, з наступальними діями, зі звільненими територіями, – сказав він.

Олександр Мусієнко вказує, що призведення ситуації до позиційної війни може затягнути війну надовго, через що буде невідомо, наскільки збережеться підтримка партнерів України та як швидко українські воїни зможуть деокупувати території держави.

– Так само пан Залужний говорить про підготовку додаткових сил, резервів та засобів, які так само потрібні. Йдеться про підготовку сил на весну. Вже зараз потрібно говорити з нашими партнерами і думати про осінньо-літню компанію 2024 року: якою вона буде, її параметри, цілі, що для цього потрібно, скільки потрібно людей додатково, зброї, обсяги тощо. Це стратегічний хід, – сказав експерт.

Він вказує, що є небажання українського військового керівництва входити в етап стояння на місці, а водночас є готовність продовжувати боротьбу далі, для чого потрібно відповідне забезпечення.

Також Мусієнко вказує на своєчасність колонки Залужного, оскільки напередодні вийшла публікація в журналі Time, в якій йшлось про складності президента Володимира Зеленського як всередині держави, що веде війну, так і за кордоном, у відносинах з міжнародними партнерами.

– Військові чітко бачать і розуміють, і тому тут вони єдині з політичним керівництвом, – пояснює експерт.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Він також вказує, що публікація Залужного є відповіддю республіканцям зі Сполучених Штатів, які надіслали листа президенту США Джо Байдену із закликом пояснити цілі російсько-української війни.

Олександр Мусієнко також вважає, що стаття є демонстрацією військовим керівництвом України чіткого і стратегічного бачення того, як мають продовжуватись бойові дії.

– Це сильний, чіткий і зрозумілий меседж і посил. Дуже добре, що він з’явився саме зараз. Це говорить про стратегічне бачення, яке розвинуте у військового керівництва. Саме такою і має бути ця реакція. Думаю, що ця реакція буде підтримана і з боку президента України, Міністерства закордонних справ і ми вийдемо на чіткі і зрозумілі дискусії з американськими партнерами, маючи чіткий дороговказ в матеріалі Валерія Залужного і будемо переконувати наших партнерів дуже серйозно працювати, – сказав він.

Експерт резюмував, що враховуючи сьогоднішні виклики на фронті не можна допустити, щоб військова допомога Україні зменшувалась.

Фото: Валерій Залужний

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-01 22:57:03