Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

МЗС вимагає від Туреччини пояснення після візиту представників окупаційної адміністрації з Ялти

Міністерство закордонних справ України вимагає у Туреччини пояснення після візиту представників російської окупаційної адміністрації з Ялти.

Речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що відомству стало відомо про участь представників окупантів у засіданні Міжнародної організації об’єднаних міст і місцевих влад у Туреччині.

Зокрема, вони обговорювали можливість укладення угоди про встановлення побратимських відносин з муніципальним районом Бейлікдюзю міста Стамбул.

Зараз дивляться

За словами Ніколенка, українська сторона сприймає цю ситуацію з надзвичайною серйозністю. Так, МЗС України вже запросило офіційні пояснення турецької сторони щодо статусу візиту представників російської окупаційної адміністрації.

Згідно з нормами міжнародного права, Крим — це частина території України, яка тимчасово окупована Росією. Резолюції Генасамблеї ООН вимагають утримуватися від дій, які можуть поставити під сумнів статус Криму шляхом контактів з окупантами.

У МЗС очікують, що влада Туреччини, яка підтримує територіальну цілісність України, належно відреагує на російську провокацію та не допускатиме повторення подібної ситуації в майбутньому.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-01 22:37:16