Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Варшаві відсторонили студентку медуніверситету за участь в антисемітській акції

У столиці Польщі Варшаві студентку п’ятого курсу медуніверситету відсторонили від занять за участь в антисемітській акції.

Як повідомили навчальному закладові, 21 жовтня студентка на пропалестинській акції тримала зображення зірки Давида у смітнику з написом “Збережемо світ чистим”.  

Як пише польський портал Interia.pl, у листі ректор Варшавського медичного університету, професор Збіґнєв Гачонг підкреслив, що інцидент з антисемітським плакатом, який тримала студентка з Норвегії, стався поза стінами закладу й у вільний від занять день – у суботу.

Зараз дивляться

– У перший же робочий день після інциденту норвезьку студентку викликали до деканату для надання пояснень. На підставі висновків з цього приводу я негайно ухвалив рішення передати справу на розгляд Дисциплінарного омбудсмена для студентів і докторантів Варшавського медичного університету, а згодом також відсторонити студентку від навчання, – заявив він.

Гачонг додав, що проявам мови ворожнечі чи насильства “немає місця в університеті”, але заклад “не контролює і не моніторить” приватні акаунти своїх студентів у соцмережах.

Нагадаємо, акції на підтримку Палестини проходять у різних країнах. 28 жовтня у столиці Великої Британії Лондоні пройшла майже стотисячна хода.

Люди з плакатами та палестинськими прапорами вимагали припинити ізраїльські бомбардування сектора Гази.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-01 14:05:32