Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Блінкен пояснив, як Путін хоче використати війну Ізраїлю з ХАМАС проти України

Фото: Офіс президента

Очільник Кремля Володимир Путін намагається використати конфлікт на Близькому Сході між Ізраелем та ХАМАС для зменшення підтримки Заходом України.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час свідчень на Комітеті з асигнувань Сенату США.

– Путін дуже сильно намагається скористатися нападом ХАМАС на Ізраїль в надії, що це відволіче нас… і що це призведе до відкликання Сполученими Штатами своїх ресурсів, – сказав він.

Глава Міноборони США Ллойд Остін, який теж був присутній на слуханнях, заявив, що Путін досягне успіху у захопленні українських територій, якщо припинити допомогу Україні з боку США.

Зараз дивляться

Нагадаємо, сьогодні Ентоні Блінкен та Ллойд Остін намагались запевнити законодавців Конгресу США у тому, що допомога Україні не повинна зупинятись.

Вони запевняли конгресменів у необхідності домовитись затвердити раніше анонсований запит президента США Джо Байдена на понад $105 млрд допомоги, що включає $61,4 млрд допомоги Україні та $14,3 млрд допомоги Ізраїлю. З боку Білого дома ініціатива була запропонована таким чином, щоб в Конгресі її проголосували в одному пакеті.

Разом з тим, нещодавно призначений спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон виступає за те, щоб допомога Україні розглядалася окремо від коштів для Ізраїлю.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-01 00:18:12