Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Заворушення в Дагестані є справою рук спецслужб РФ – Юсов

Відповідальними за антисемітські протести і провокації в Дагестані є російські спецслужби. Україна до цього не має жодного відношення.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини.

Таким чином він прокоментував звинувачення Москви на адресу українських спецслужб щодо начебто причетності до подій в Дагестані.

Зараз дивляться

Юсов нагадав, що Росія традиційно, ще з імперських часів, залишається “одним із світових центрів ксенофобії та антисемітизму”.

– І всі ці процеси там керуються власне спецслужбами, – зазначив він.

Представник ГУР звернув увагу на діяльність так званих чорносотенців на початку XX століття, якими “керувала царська охранка”.

Чорносотенці – це низка ультранаціоналістичних організацій, які діяли в Російській імперії протягом 1905-1914 років. Вони дотримувалися антисемітських поглядів, відстоювали “великодержавність” Російської імперії, не визнавали українців і білорусів як окремі народи.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Сьогодні нічого не змінилося. Всі ці заходи, які ми бачили, всі ці антисемітські та ксенофобські безчинства і провокації – це справа рук саме російських спецслужб. І звичайно Україна тут ні до чого, – наголосив Юсов.

Що відбувалося в Дагестані

У Дагестані (РФ) пройшла серія антисемітських мітингів та провокацій на тлі військового конфлікту між Ізраїлем та терористами ХАМАС у секторі Гази.

Натовп дагестанців, зокрема, увірвався в будівлю аеропорту Махачкали, куди прилетів рейс із Тель-Авіва. Крім того, вони закидали камінням готель, оскільки думали, що там мешкають ізраїльтяни.

А в місті Нальчик підпалили недобудований єврейський культурний центр.

У Москві намагалися покласти на Україну відповідальність за ці події. В українському МЗС у відповідь наголосили, що це намагання перекласти відповідальність з хворої голови на здорову.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що антисемітські мітинги в Дагестані – це частина поширеної в РФ культури ненависті до інших народів, яка пропагується телебаченням та владою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-31 23:21:56