Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Чи можна пити дистильовану воду – відповідь лікаря

Сімейна лікарка, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, чи можна пити дистильовану воду та чим вона відрізняється від звичайної.

– Дійсно, навколо дистильованої води ходить дуже багато домислів, коли цій рідині приписують як унікальні корисні властивості, так і безумовну шкоду для організму, – каже Людмила Сердюк.

За словами лікаря, в обох таборах прихильників і противників вживання дистильованої води є свої вагомі аргументи.

Так, дистильована вода насправді очищена до такої міри, що в ній залишилися лише молекули Н2О. Саме з цієї причини вона рекомендована пацієнтам з онкологією і важкими вірусними інфекціями.

Зараз дивляться

Крім того, дистильована вода, як свідчать результати досліджень, з огляду на свою практично ідеальну чистоту не здатна засмітити організм неорганічними та мінеральними солями, що можуть стати причиною каменів у нирках і жовчному міхурі та призвести до сечокам’яної хвороби.

Однак, з іншого боку, дистильована вода позбавлена і корисних мінеральних елементів, без яких організм не може повноцінно підтримувати водний баланс.

– Попросту кажучи, такою водою, яка, на відміну від звичайної, не має ні смаку, ні запаху, неможливо вгамувати спрагу, – зазначає лікарка.

Саме тому Людмила Сердюк рекомендує вживати звичайну бутильовану воду, яка пройшла перевірки на якість і здатна повною мірою підтримувати стабільну роботу всіх органів і систем.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-31 14:32:29