Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЗСУ досягають непоганих результатів на лівому березі Херсонщини – Гуменюк

Сили оборони України продовжують досягати “непоганих результатів” на лівобережжі Херсонщини.

Про це повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк в етері Радіо Свобода.

– Ми продовжуємо досягати непоганих результатів у своїй боротьбі – і в контрбатарейній, і в інших методах роботи. Але висвітленню це поки що не підлягає саме для того, щоб результат був дуже потужним і зафіксованим, щоб це не було такою короткочасною перемогою, – сказала вона.

За словами Гуменюк, ЗСУ змусили російську армію відтягнути свої позиції на лівому березі. Водночас цього поки що недостатньо для того, щоб припинити обстріли правого.

Зараз дивляться

Окрім того, війська РФ почали частіше застосовувати авіацію.

– Використання тактичної авіації, яке останнім часом серйозно збільшилося у загальних цифрах зведень над правим берегом – це виправдання того, що артилерія вже не всюди може діставати. І ворог намагається таким чином створити собі штучні перемоги, руйнуючи мирну цивільну інфраструктуру, руйнуючи економіку регіону і намагаючись у килимовий спосіб руйнувати населені пункти на правому березі, – додала вона.

Раніше в Інституті вивчення війни (ISW) повідомляли, що українські військові нібито висадилися на лівому березі Херсонської області й утримують ділянку дороги, що сполучає низку населених пунктів.

Фото: Media Center Ukraine – Odesa

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-31 12:53:10