Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Які емоції найкраще допомагають досягти успіху — дослідження

Команда вчених Техаського університету A&M під час дослідження з’ясувала, що гнів може бути для людей потужним мотиватором для досягнення складних цілей у житті.

Щоб краще зрозуміти роль гніву в досягненні цілей, дослідники провели серію експериментів за участю понад 1 000 учасників.

У кожному експерименті вчені викликали або емоційну реакцію (наприклад, гнів, веселощі, бажання або печаль), або нейтральний емоційний стан, а потім пропонували учасникам складне завдання.

Зараз дивляться

Наприклад, учасникам показували візуальні ефекти, покликані викликати певні емоційні або нейтральні реакції, а потім просили вирішити серію словесних головоломок.

В іншому випадку мета полягала в тому, щоб набрати високі бали у відеогрі про лижі: одна гра містила в собі складне уникнення прапорців на трасі слалому, а в іншій грі, простішій, використовували тільки стрибок.

З’ясувалося, що у всіх експериментах гнів покращував здатність людей досягати своїх цілей порівняно з нейтральним станом у різних складних ситуаціях.

– Ці результати показують, що гнів збільшує зусилля з досягнення бажаної мети, що часто призводить до більшого успіху, – зазначив автор дослідження, професор кафедри психології Гізер Ленч.

За словами Ленча, емоції, які часто вважаються негативними, як-от гнів, нудьга чи смуток, можуть бути корисними та особливо ефективними в деяких ситуаціях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-31 09:54:41