Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Федоров пояснив, для чого потрібен єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, що єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних Оберіг необхідний для того, щоб відцифрувати інформацію про громадян та автоматизувати роботу військкоматів.

За його словами, кожен військкомат володіє інформацією про військовозобов’язаних, але цю інформацію зберігає на папері.

– По суті, перше завдання було – відцифрувати ці папки, внести їх в систему, для того, щоб ця інформація була онлайн. І коли ви приходите до військкомату, вона вся була у вашій справі й не потрібно було шукати цю інформацію. Тоді відразу в режимі реального часу зрозуміло для ЗСУ, а що взагалі відбувається з мобілізацією, а скільки є військовозобов’язаних, а де вони навчалися – тобто для того, щоб робити якесь прогнозування, – сказав він. 

Глава Мінцифри зазначив, що етап відцифрування вже завершився на 90%. 

Зараз дивляться

Також Федоров розповів, що тепер все буде побудовано таким чином, що коли людина приходить у військкомат, дані вже наявні в цій системі. Таким чином, йдеться про автоматизацію роботи військкоматів, яка прибирає ці черги, віконця тощо. Це про сервіс у самому військкоматі.

– З іншого боку, йдеться про якісні дані, які дозволяють ЗСУ та головнокомандувачу приймати управлінські рішення – яку кількість людей мобілізувати, хто йому потрібен і так далі, – додав він.

Федоров зазначив, що наразі при одруженні чоловік має сповістити про це військкомат. З появою єдиного реєстру ця інформація може змінюватися автоматично. Так, не потрібно буде кожного разу приходити в військкомат для того, щоб сповістити його про те, що в житті людини щось змінилося.

Нагадаємо, глава Мінцифри повідомив, що в Україні планують запустити смартмобілізацію, яка дозволить громадянам самостійно обирати спеціалізацію, на яку вони бажають мобілізуватись.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-30 13:29:02