Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Гепатит А на Вінничині, нові подробиці про причини спалаху

Кількість хворих на гепатит А у Вінницькій області зросла до 151 пацієнта обласної інфекційної лікарні. При цьому 25 осіб виписано як таких, що повністю одужали.

Про це повідомила пресслужба Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Повідомляється, що останні два дні команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним працює у Вінницькій області. На підставі проведених епідрозслідувань встановлено щонайменше чотири можливих фактори, які вказують на джерело інфекції.

Зараз дивляться

– Наразі обстежено понад 100 осіб, робота яких пов’язана зі сферою послуг, водопостачанням та продуктами харчування, які могли стати джерелом інфекції, – зазначають у відомстві.

Додатково лікарі опитують хворих із підтвердженими діагнозами та уточнюють зв’язки, що вказують на спільне джерело інфікування.

Учора, 29 жовтня, у Вінниці розпочали щеплення медиків. В область доставлено 1 060 доз вакцин, якими мають прищеплювати лікарів “екстренки” та фахівців громадського здоров’я, задіяних у ліквідації спалаху вірусного гепатиту А.

Також щеплення передбачено для контактних осіб пацієнтів із підтвердженим діагнозом.

Подальші заходи безпеки на рівні області та результати перевірок будуть опрацьовані на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Джерело: Винницький ОЦКПХ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-30 10:56:19