Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Нічна атака на російський полк ППО в Криму 30 жовтня 2023 – що відомо про наслідки

У ніч проти понеділка, 30 жовтня, сталася атака на російський ракетно-зенітний полк ППО в тимчасово окупованому Криму.

Таку інформацію оприлюднив Telegram-канал ASTRA з посиланням на власні джерела. Канал позиціонує себе як “видання незалежних російських журналістів, які зазнали цензури або переслідування в РФ”.

Стверджується, що на місце дислокації полку ППО неподалік від села Оленівка була здійснена ракетна атака. Це сталося близько 3:00 ночі 30 жовтня.

Зараз дивляться

– 17 військовослужбовців МО РФ поранено внаслідок нічної атаки на ракетно-зенітний полк ППО… Пошкоджено 5 автомобілів, один із них не підлягає відновленню, – йдеться в повідомленні.

Мапа: Google Maps

Раніше в мережі з’явилися повідомлення про вибухи на території тимчасово окупованого Криму та перекриття незаконно збудованого Керченського мосту.

Що кажуть у ЗСУ

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини закликав дочекатися офіційних повідомлень щодо нової “бавовни” в Криму.

– Що стосується безпосередньо так званого Кримського мосту, то РФ його перекриває за будь-якої небезпеки, коли вони її вбачають… Щодо бойового застосування, то слід все ж таки дочекатися офіційних повідомлень на цю тему, – повідомив він.

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону зазначила, що в окупованому Криму відбувається “дуже потужний маневр силами та засобами”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Вона нагадала, що РФ намагалася створити на півострові “військовий хаб”, розмістивши там своїх солдат та техніку.

Однак зараз окупанти усвідомлюють, що “сезон бавовни” в Криму триває і досяжність півострова для ЗСУ є реальною. Тому вони намагаються захиститися за допомогою маневрів.

– У тому числі перерозподілити сили, тому що частково їх постачають на Лівобережжя, материкову частину (України, – Ред.), де вже потреба є. А частково намагаються захистити те, що є на самому півострові, — розповіла Гуменюк.

Вона додала, що Сили оборони України ведуть комплексну роботу в Криму, результати якої будуть помітні згодом.

– Робота ця комплексна, велика, масштабна. Їх (окупантів, – Ред.) багато. Нам потрібно багато зусиль і ще трішечки часу для того, щоб дочекатися підбиття підсумків та результатів, – наголосила Гуменюк.

Не перша “бавовна” поблизу Оленівки

Вибухи в районі села Оленівка лунають не вперше. Так, 23 серпня поблизу цього населеного пункту на мисі Тарханкут вдалося знищити російську зенітно-ракетну систему С-400 Тріумф.

Як зазначали в ГУР Міноборони, було ліквідовано саму установку, встановлені на ній ракети та особовий склад РФ.

А в ніч проти 24 серпня, на День Незалежності України, українські спецпідрозділи висадились на берег у Криму та встановили там український державний прапор. Це сталося в районі населених пунктів Оленівка та Маяк.

Були пошкоджені чотири швидкохідних катери та ліквідовані щонайменше 30 росіян.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-30 10:32:15