Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Генасамблея ООН схвалила резолюцію щодо перемир’я між Ізраїлем та ХАМАС

Генасамблея ООН 120 голосами ухвалила резолюцію про захист цивільних у війні ХАМАС проти Ізраїлю та необхідність “гуманітарного перемир’я”.

Про це повідомляє пресслужба Генасамблеї у X (у Twitter).

Проти резолюції голосували 14 країн (зокрема Ізраїль і США), 45 утрималися (серед них Україна). Генасамблея не підтримала поправку Канади, яка пропонувала прямо засудити терористичні атаки ХАМАС і захоплення заручників.

Зараз дивляться

Генасамблея ООН схвалила резолюцію щодо перемир’я між Ізраїлем та ХАМАС

Як повідомляє агентство AP, проєкт резолюції розробила арабська група ООН із 22 країн. Агентство зазначає, що резолюції Генасамблеї є необов’язковими для виконання, проте відображають думку світової спільноти. Резолюція стала першою відповіддю ООН на вторгнення ХАМАС в Ізраїль і ізраїльські операції в секторі Гази у відповідь.

Резолюція закликає до “негайного і сталого гуманітарного перемир’я, що веде до припинення бойових дій”, а також вимагає від усіх сторін виконувати зобов’язання згідно з міжнародним гуманітарним правом і правами людини.

Крім того, Генасамблея закликала дозволити постачання предметів першої необхідності в сектор Гази і зажадала від Ізраїлю скасувати наказ жителям Гази перебратися з півночі анклаву на південь.

У резолюції також наголошується необхідність “терміново створити механізм для забезпечення захисту палестинського цивільного населення”, “запобігти подальшій дестабілізації та ескалації насильства в регіоні”. Сторони закликають виявляти “максимальну стриманість”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-28 00:13:41