Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Шмигаль розповів, куди підуть кошти

Фото: Урядовий портал

Лише за вересень Україна експортувала 3,6 млн тонн аграрної продукції.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду в п’ятницю, 27 жовтня.

Він почав з того, що на тижні, що минає, разом із представниками уряду був в Німеччині, де зустрічався із канцлером ФРН Олафом Шольцом та іншими німецькими посадовцями.

Зараз дивляться

– Близько 30 німецьких компаній зараз розглядають можливість інвестицій в нашу економіку, водночас є й ті, хто вже реалізовує нові проєкти, – сказав Денис Шмигаль.

Як приклад він навів спільну роботу німецького оборонного концерну Rheinmetall з українськими підприємствами.

Крім того, глава Кабінету міністрів України додав, що сьогодні урядом було ухвалено рішення, яке дозволить “залучити $1,2 млрд від групи Світового банку” на підтримку соціальної сфери.

За словами Шмигаля, кошти, що виділить СБ під гарантії уряду Японії, будуть спрямовані на соціальний захист українських родин та дітей, на соціальний захист людей з інвалідністю та інші важливі соціальні програми.

Збір урожаю

Також прем’єр розповів, що в Україні завершується збирання вже другого врожаю під час війни.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Наразі зібрано понад 70 млн тонн зернових, зернобобових і технічних культур, – сказав Шмигаль.

За даними глави українського уряду, Міністерство аграрної політики дало оцінку щодо загальних обсягів врожаю за 2023 році – 79 млн тонн зернових та олійних, що майже на 10% більше, ніж торік.

– Уряд допомагав і допомагатиме українським фермерам. Аграрії – основні одержувачі позик за державними програмами пільгового кредитування, тому що нині вони – основа нашої економіки та нашого експорту, – зазначив він.

Очільник уряду каже, що у вересні Україна вивезла на експорт 3,6 млн тонн аграрної продукції, зокрема через дунайські порти майже 2,3 млн тонн. За час роботи тимчасового морського коридору було експортовано близько 700 тис. тонн зерна, повідомив Шмигаль.

Джерело: Урядовий портал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-27 17:51:52