Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

РФ почала запускати Шахеди меншими партіями – Ігнат пояснив, чому

Фото: Факти ICTV

Останнім часом війська РФ запускають по території України невелику кількість дронів-камікадзе Shahed (Шахед). Така тактика спрямована на виявлення слабких місць в українській протиповітряній обороні.

Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів ведучій телемарафону Єдині новини Яні Брензей.

Він нагадав, що Шахеди – це далекобійна зброя, здатна точно влучати в ціль. Ці дрони мають GPS-навігацію, за допомогою якої рухаються прокладеним маршрутом.

Зараз дивляться

Вони здатні летіти далеко, постійно змінюючи маршрут.

– Таким чином навіть невелика кількість БпЛА, які ворог застосовує, проводять маневри Україною та визначають, де їх там краще збивають, а де гірше. Це дозволяє ворогу робити висновки щодо сил та засобів, які знаходяться в тому чи іншому регіоні, і враховувати цю інформацію при плануванні наступних атак. Тобто у них така собі розвідувальна функція, – наголосив Ігнат.

Речник звернув увагу, що навіть невелику кількість дронів, наприклад 5-6 БпЛА ворог відправляє не просто “політати” над Україною, а знищити конкретні об’єкти.

Якщо йдеться про 11 чи 15 дронів, вони також “фактично ніколи не літають вкупі”, а розлітаються по різних маршрутах.

– Це дозволяє ворогу проводити збір важливої інформації щодо сил та засобів, – додав Ігнат.

Речник уточнив, що навіть один Шахед є грізною зброєю, яку потрібно знищувати. Адже в разі влучання у вразливе місце ці дрони можуть спричинити серйозні наслідки.

Остання атака дронів: що відомо

У ніч проти 27 жовтня війська РФ двома хвилями атакували Україну безпілотниками Shahed-136/131. Під час кожної з хвиль вони запускали по три дрони.

Українські військові збили п’ять із шести Шахедів: два – у Миколаївській області і три – у Херсонській. Проте є влучання в об’єкт інфраструктури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-27 10:59:59