Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Втрати РФ у техніці під Авдіївкою значно більші, ніж під Вугледаром – ISW

З 10 жовтня до 26 жовтня російські війська зазнали втрат у 5 тис. осіб убитими і пораненими, а також втратили 400 одиниць бронетехніки в районі Авдіївки та Марїнки (на південний захід від Донецька).

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) заявляють, що російські війська використовують менше бронетехніки під Авдіївкою, хоча, можливо, вони перегруповуються для повторних великих механізованих атак.

Супутникові кадри підтвердили, що в період з 10 до 20 жовтня окупанти втратили в районі Авдіївки щонайменше 109 одиниць військової техніки, переважно бойових броньованих машин і танків.

Зараз дивляться

Також повідомляється, що російське командування перекинуло додаткові сили на Авдіївський фронт, щоб компенсувати великі втрати в живій силі та зберегти здатність російських військових продовжувати наступ.

Однак російському командуванню, найімовірніше, буде важко заповнити втрати в техніці, особливо в бронетехніці, вважають аналітики. Тому що втрати і брак російської техніки в перший рік повномасштабного вторгнення сильно вплинули на ведення механізованих боїв під час наступу російських військ взимку-навесні 2023 року. А це тоді призвело до подальших втрат у безладних механізованих атаках під Вугледаром Донецької області в січні та лютому 2023 року.

Величезні втрати в районі Вугледара, ймовірно, не дозволили російському командуванню перейти до наступів на інших фронтах.

А ось нещодавні втрати російської техніки в районі Авдіївки, мабуть, набагато більші, ніж втрати техніки в районі Вугледара.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-27 08:41:52