Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЗМІ дізнались про отримання Україною нових ракет у січні

У січні наступного року Україна має отримати від партнерів нові ракети дальністю 300 км.

Про це в четвер увечері, 26 жовтня, повідомила журналістка Голосу Америки Мирослава Гонгадзе, яка посилається на слова високопоставленого чиновника Генштабу ЗСУ.

За її даними, військове командування України зустрілося з військовим командуванням країн-партнерів і обговорило зазначені поставки.

Зараз дивляться

Темпи постачання зброї Україні не знизяться, запевнив представник Генштабу в коментарі журналістці.

Наразі невідомо, про які саме ракети йдеться. Формально, Україна вже має ракети Storm Shadow і Scalp-G, які мають дальність польоту близько 300 км.

Разом з тим, може йтися про ракети ATACMS з модифікацією 300 км. Нагадаємо, протягом жовтня Україна перше отримала і застосувала американські ракети ATACMS дальністю близько 160 км. За даними The New York Times повідомила, Україна отримала від США близько 20 подібних ракет. Водночас, AP писало про менше ніж дюжину переданих ракет Україні.

Перші удари за допомогою ATACMS було завдано по аеродромах РФ в окупованих Бердянську та Луганську. Тоді Сили спецоперацій (ССО) заявляли про знищення, зокрема, дев’яти вертольотів. Крім того, було уражено спецтехніку ворога та склади з боєприпасами.

Ракета, ракетний удар

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-26 21:08:21