Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Дістав з підвалу та зґвалтував: російського воєнного злочинця знайшли за фотороботом

Фото: Нацполіція

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру російському окупанту, який ґвалтував та погрожував вбивством 55-річній жінці та її родичам.

Зазначається, що протиправні дії окупант чинив у березні 2022 року у Маріуполі, коли жінка з родиною переховувалась від обстрілів в підвалі багатоповерхівки.

– До місця їхнього сховища увійшли представники незаконного військового формування так званої “ЛДНР”. Під приводом перевірки документів один із них завів жінку у квартиру нагорі, де зґвалтував, погрожуючи вбивством їй та її родичам, – йдеться у повідомленні Нацполіції України.

Потерпіла запам’ятала ім’я та зовнішність злочинця. Поліцейські склали з її слів фоторобот підозрюваного і перевірили майже пів сотні окупантів, які незаконно перебували наприкінці березня–початку квітня 2022 року у Маріуполі і могли вчинити злочин стосовно неї. Саме серед них жінка і впізнала свого кривдника.

Зараз дивляться

Фото: Нацполіція

Ним виявився 51-річний уродженець міста Тюмень, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності в РФ, а з 2014 року бере участь в незаконних воєнізованих формуваннях.

– На підставі отриманих Головним слідчим управлінням Національної поліції України даних за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора окупанту оголошена підозра про порушення законів та звичаїв війни, поєднане з жорстоким поводженням з цивільним населенням (ч.1. ст. 438 Кримінального Кодексу України), – додають у відомстві.

Джерело: Нацполіція

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-26 00:00:56