Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ердоган не вважає ХАМАС терористичною організацією і скасував поїздку в Ізраїль

Президент Туреччини Реджеп Ердоган, коментуючи події на Близькому Сході, повідомив, що у нього були плани поїхати до Ізраїлю, та довелося відмовитися від них.

– У нас немає проблем з державою Ізраїль, але ми ніколи не схвалювали звірства, скоєні Ізраїлем, і його стиль діяльності як організації, а не держави, і не будемо, – заявив він на засіданні Партії справедливості та розвитку, яку очолює.

Лідер Туреччини вважає, що “майже половина тих, хто загинув під час атак Ізраїлю на сектор Гази – діти”, водночас ХАМАС називає не терористичною організацією, а “групою визволителів і моджахедів, які борються за захист своїх земель та громадян”.

– Коли сили, на які вони покладаються сьогодні, завтра зникнуть, перше місце, де ізраїльський народ шукатиме довіри та милосердя, буде Туреччина, як і 500 років тому, – зауважив Ердоган.

Зараз дивляться

Він також закликав “чинити тиск на уряд Нетаньягу, щоб повернути державу Ізраїль до здорового глузду”, виступивши в ролі так званого миротворця, і запропонував організувати “міжнародну палестино-ізраїльську мирну конференцію”.

Місяць тому президент Туреччини Реджеп Ердоган висловив незгоду з “негативним ставленням” світових лідерів до президента Росії Володимира Путіна у зв’язку з вторгненням в Україну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-25 15:07:54