Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Біткоїн різко зріс у ціні: у чому причина

Біткоїн різко зріс у ціні – криптовалюта подолала позначку в $35 тис. уперше з травня 2022 року. У період з 20 по 25 жовтня курс цифрової валюти зріс на 20%.

Лише за рік найпопулярніша криптовалюта зросла в ціні у понад 2 рази – усе через інвесторів, які можуть влаштовувати торги на біржах, а не на криптоплатформах, що мають регулювання та вирізняються нестабільністю.

Зростання цін також пов’язують із появою біржового фонду BlackRock, яка зараз перебуває на верифікації. Саме цей фонд дасть цифровій валюті більше незалежності.

Зараз дивляться

Інші великі компанії також планують запустити свої біржі для торгів біткоїна.

Ринковий аналітик Самер Хасн з компанії XS.com заявив, що стрімке зростання біткоїна дещо перебільшене.

– Регуляторні та законодавчі проблеми все ще затьмарюють цей ринок, і я не бачу можливості найближчим часом розвіяти ці побоювання, оскільки юридичні баталії тривають, – зазначив Хасн.

Примітно, що біткоїн також є своєрідним сейфом для збереження активів багатьох інвесторів на тлі економічної нестабільності в усьому світі.

Утім, статки можна отримати або втратити не тільки на біткоїнах – нещодавно Ілон Маск втратив $16 млрд лише за один день. Усе через падіння акцій Tesla на тлі не найкращих показників у третьому кварталі 2023 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-25 11:23:28