Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Два двигуни по сім кінських сил: експерт пояснив, що відомо про нові дрони-газонокосарки

Фото: Факти ICTV

Російські окупаційні війська запускають так звані дрони-газонокосарки, щоб Силам протиповітряної оборони України доводилося реагувати на більшу кількість ворожих об’єктів у небі.

Про це заявив авіаексперт, провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини.

– Вони так і називаються дрони невідомого типу. Про них все відомо, тому що вже близько десятка було досліджено. Якщо можна сказати одним словом, то це пустишка, кустарна поробка. Я подивився на аеродинаміку цього виробу. Там два двигуни по сім кінських сил. Уявіть собі, це авіамодельні двигуни.

Заряд вибухівки, порадився з фахівцями, вони кажуть 2-3 кг. На Shahed – десь 40-50 кг. До того ж це в обмеженому районі, тому що в них невелика дальність, – зазначив він.

Авіаексперт пояснив, що ці дрони-газонокосарки навіть не можуть ефективно роззосередити увагу сил протиповітряної оборони, і пояснив причини.

Зараз дивляться

– За швидкістю вони не зможуть навіть нашій ППО ефективно роззосередити увагу. Чому? Ставиться селекція рухомих цілей, а за швидкістю Shahed у 2,5 раза швидше. Якщо завести параметр його на максимальну швидкість, я просто взяв middle (середню, – Ред.) потужність двигуна, там тандемний двигун, порахував, у нього швидкість – не більше 100 км/год. Фактично на нього можна навіть протиповітряній обороні не звертати увагу, якщо йде масований наліт, – вважає авіаексперт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-25 00:21:25