Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ratel S – на що здатен наземний дрон-камікадзе від Brave1

Українські розробники з Brave1 розробили наземний дрон-камікадзе Ratel S, який здатен підривати ворожі бліндажі чи танки.

Про це в своїх соцмережах повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

– Ratel S — наземний робот від українських розробників. Бійці використовують його як мобільну боєголовку, що несе протитанкові міни чи бойовий модуль. Завдяки технології оператор з безпечного місця може підірвати ворожий танк або бліндаж, – пояснює Федоров.

Щодо характеристик, то за словами Федорова, максимальна швидкість цієї “машини” — 24 км/год, а дальність використання — 6 км.

Зараз дивляться

– Технологія може працювати до 2 годин без підзарядки. Ratel S успішно пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво, – пояснив міністр.

Портал Defense express вказує, що це не вперше, коли на фронті демонструють роботу цього безпілотника на колесах. Дрон Ratel ще у квітні 2023 року вже помічали на відео, коли його випробували в польових умовах. Тоді до його оснащення входило одразу дві протитанкові міни ТМ-62.

Довідково. Brave1 — це хаб з розвитку та розробки військових технологій в Україні. Його заснування ініціювало Міністерством цифрової трансформації спільно із Міноборони, Генштабом ЗСУ, Радою нацбезпеки й оборони, Міністерством стратегічних галузей України та Міністерством економіки України.

Раніше завдяки цьому кластеру були представлені декілька версій БпЛА, як, наприклад, безпілотник MiniShark.

Фото: Михайло Федоров

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 22:34:44