Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Німеччина готує для України зимовий пакет допомоги на €1,4 млрд із засобами ППО

Фото: Урядовий портал

Німеччина готує для України зимовий пакет військової допомоги загальним обсягом €1,4 млрд. Його важливою складовою будуть додаткові системи ППО.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками німецько-українського бізнесу-форуму, який відбувся у Берліні.

– Німеччина готує зимовий пакет допомоги Україні на €1,4 млрд, у який, зокрема, увійдуть засоби ППО, – наголосив Шмигаль.

Він подякував канцлеру ФРН Олафу Шольцу та всьому німецькому народові за підтримку.

Зараз дивляться

Зимовий пакет для України анонсував і сам Олаф Шольц під час форуму. Він зазначив, що РФ цього року може знову завдати ударів по українській енергетичній інфраструктурі.

Як наголосив Шольц, ключовим завданням зимового пакету буде створення “захисного щита”, з огляду на плани агресора “використовувати холод як зброю проти цивільного населення”.

Пакет на €1,4 млрд, зокрема, містить системи ППО Patriot, Iris-T, Gepard.

Керівник німецького уряду уточнив, що минулого тижня було також затверджено пакет підтримки енергосистеми на €80 млн.

Шольц додав, що російський диктатор Володимир Путін помилився, коли розраховував швидко завоювати Україну, а також коли вважав, що західні союзники втомляться від підтримки.

– Ми підтримуватимемо Україну так довго, як буде потрібно. Разом із партнерами по Євросоюзу, G7 і багатьох інших країн ми не сумніваємося в нашій згуртованості та рішучості… Україна може покластися на Німеччину, – запевнив канцлер.

Від початку повномасштабної війни Німеччина вже надала Україні цивільну та військову допомогу на €24 млрд.

На початку жовтня в Міноборони Німеччини анонсували новий пакет допомоги для України. Зазначалося, що в ньому передбачено посилення української ППО на €1 млрд.

Йдеться про зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Patriot та IRIS-T, а також зенітні самохідні установки Gepard. Імовірно, це про той пакет допомоги, який сьогодні анонсував Олаф Шольц.

Джерело: Tagesschau, ZDF

Джерело: Інтерфакс-Україна, Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 17:32:57