Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Суд залишив Коломойського під вартою до 2 листопада

24 жовтня Шевченківський суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для бізнесмена Ігоря Коломойського.

Коломойському висунули звинувачення за трьома статтями: шахрайство, відмивання грошей та заволодіння коштами ПриватБанку. Сидітиме бізнесмен під вартою до 2 листопада.

Його захист клопотав про домашній цілодобовий арешт. Ігор Коломойський знаходиться в слідчому ізоляторі вже два місяці.

Зараз дивляться

Адвокат Олександр Лисак заявив, що у його підзахисного погіршився стан здоров’я, а саме погіршилися показники внутрішніх органів. Зокрема, в нирках Коломойського з’явився камінь. Також Коломойський хворіє на панкреатит та цукровий діабет.

Суд зобов’язав організувати надання Коломойському необхідного лікування.

Що відомо у справі Коломойського

2 вересня Ігорю Коломойському повідомили про підозру за двома статтями ККУ. Згодом ще одну підозру.

За версією слідства, впродовж 2013-2020 років бізнесмен легалізував понад пів мільярда гривень через виведення коштів за кордон і використовував при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ (йдеться про Приватбанк).

Шевченківський райсуд відправив Коломойського під варту на два місяці з можливістю внесення застави понад 500 млн грн. Бізнесмена зобов’язали здати паспорти.

7 вересня детективи НАБУ повідомили Коломойському про підозру в заволодінні понад 9,2 млрд грн коштів Приватбанку. На активи Коломойського наклали арешт на 48 годин.

Згодом Коломойському повідомили про нову підозру за незаконне заволодіння 5,8 млрд грн протягом 2013-2014 років.

15 вересня Шевченківський райсуд Києва переобрав запобіжний захід бізнесмену у справі про заволодіння 5,8 млрд грн. Розмір застави збільшили до понад 3,8 млрд грн.

25 вересня Київський апеляційний продовжив запобіжний захід для бізнесмена Ігоря Коломойського у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Суспільне
Ігор Коломойський, Суд

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 16:04:05