Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

у ВМС кажуть, що потрібен слушний момент

Кримський міст, незаконно збудований окупантами через Керченську протоку, безумовно, буде зруйновано, коли цього вимагатиме ситуація.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в інтерв’ю Укрінформу.

– Ми не страждаємо, на відміну від росіян, символізмом. Це дуже допомагає пыд час ведення бойових дій обмеженим ресурсом. Якщо умовно на день народження так званого президента РФ у них стоїть завдання щось десь “взяти”, то у нас такого нема. І відповідно, це нам полегшує трохи завдання, – зауважив він.

Зараз дивляться

За його словами, руйнувати міст лише для підняття настрою немає сенсу, відповідно треба чекати слушного моменту.

– Коли треба буде обрізати логістичні хвости Криму і зробити його островом, обов’язково це буде зроблено, – додав Плетенчук.

Водночас зауважив, що завдання ударів по території тимчасово окупованого Криму – це один із елементів однієї великої операції зі звільнення наших територій.

– Звісно, у нас дуже часто вимірюють контрнаступ квадратними кілометрами, але це не дуже правильно, тому що будь-які такі операції є багатоскладовими, багатошаровими, там є багато елементів, які мають виконуватися у відповідній послідовності, – підсумував він.

У серпні керівник Служби безпеки України Василь Малюк вперше детально розповів про організацію двох атак на Керченський міст – у жовтні 2022-го та в липні 2023 року.

За його словами, це законна ціль для України, адже саме через нього здійснюються поставки озброєння та техніки для військ РФ на Півдні.

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 12:47:50