Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Агент РФ із партії Жириновського отримав довічне ув’язнення – що відомо

В Україні засудили до довічного ув’язнення російського агента, який коригував ракетні обстріли Черкаської області.

Про деталі поінформували в Службі безпеки України.

Зловмисник працював на головне управління генштабу ЗС РФ (відоме як ГРУ). Він коригував удари окупантів по військовій та критичній інфраструктурі в Черкаській області.

Зараз дивляться

Інформацію передавав через анонімний чат у месенджері.

Агента РФ вдалося затримати в травні 2023 року “на гарячому”. Він якраз фотографував зовнішній “периметр” місцевого підприємства Укроборонпрому.

Ворогу були потрібні фото- та відеозображення заводу, а також геолокації його об’єктів для підготовки прицільного удару.

Що відомо про російського агента

На співпрацю з ворогом пішов мешканець Херсонщини.

Після окупації регіону він перейшов на бік РФ. Зловмисник добровільно вступив до так званої Ліберально-демократичної партії РФ, заснованої Володимиром Жириновським, яка облаштувала “осередок” в окупованому Херсоні.

– Перебуваючи в лавах цієї “партії”, зрадник закликав місцевих жителів підтримати окупантів та приходив на російські блокпости, де пропонував свою допомогу у війні проти України, – зазначили в СБУ.

Так він потрапив у поле зору воєнної розвідки РФ та був завербований. Окупанти поставили йому завдання: поїхати на Черкащину для збору розвідувальної інформації.

Для маскування зловмисник прикидався переселенцем. Прибувши в регіон, він намагався визначити ключові транспортні розв’язки, координати адміністративних будівель та оборонних підприємств.

Під час затримання у зрадника вилучили мобільний телефон, який той використовував для листування з російським ГРУ.

Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник отримав найвищу міру покарання – довічне ув’язнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-23 14:54:04