Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Вінниці спалах хвороби Боткіна, медики назвали причину

У Вінниці зафіксовано спалах інфекційного захворювання – хвороби Боткіна (гепатиту А). У міській інфекційній лікарні вже перебувають 20 осіб. Також лікування отримують шестеро дітей.

За словами медиків, така кількість хворих відзначається вперше за останні 10 років і прогнозують, що їхня кількість може зрости.

Припускають, що спалах захворювання може бути пов’язаний із брудною водою. Більшість пацієнтів повідомили, що перед хворобою пили воду з автоматів самообслуговування, розміщених у кожному районі Вінниці.

Зараз дивляться

Заступник директора Центру контролю та профілактики хвороб Олександр Загорулько підтвердив, що інформація про можливе забруднення води перевіряється.

– Наразі проводять лабораторні дослідження, відбирають проби – як від хворих із підозрою, так і проби води з централізованих і децентралізованих джерел. Відбирається вода з приватних автоматів, які є у Вінниці, – вказав він.

Передача вірусу гепатиту А відбувається внаслідок вживання заражених продуктів харчування та води або при безпосередньому контакті з інфікованою особою.

Щоб не заразитися гепатитом А, необхідно мити руки перед їжею, мити фрукти й овочі водою, у чистоті якої немає сумнівів. Не вживати недостатньо оброблене м’ясо, рибу, особливо морепродукти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-23 14:20:59