Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Умєров розповів Остіну про вплив ATACMS на поле бою в Україні – деталі переговорів

Міністр оборони України Рустем Умєров провів телефонні переговори з главою Пентагону Ллойдом Остіном. Ключовими темами були ситуація на фронті та надання далекобійних ракет ATACMS.

Як зазначив Умєров, це озброєння зараз суттєво впливає на поле бою в Україні.

– Повідомив моєму американському колезі про останню ситуацію на полі бою. Подякував керівництву США та самому держсекретарю Остіну за надання Україні ATACMS. Це має великий вплив на поле бою, – наголосив Умєров.

Він назвав “предметною” свою розмову з главою Пентагону.

Зараз дивляться

Ллойд Остін, своєю чергою, зазначив, що США і надалі непохитно підтримуватимуть Україну та її здатність захищатися від російської агресії. У цьому він запевнив українського колегу.

Остін нагадав про нещодавнє звернення президента США Джо Байдена до американців, у якому він заявив, що “успіх України є життєво важливим для безпеки США та міжнародної безпеки”.

За даними Пентагону, Остін у розмові з Умєровим підтвердив готовність американської адміністрації “попросити у Конгресу ресурси, необхідні для того, щоб Україна могла продовжувати захищати свій народ”.

Крім того, міністри обговорили результати останнього засідання у форматі Рамштайн, яке відбулося минулого тижня в Брюсселі.

Джерело: Міністерство оборони США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-21 18:34:02