Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Жодних переговорів за посередництва Китаю. Спочатку РФ все поверне – Данілов

Поки Росія не поверне Україні всі окуповані нею території, не може бути й мови про переговори щодо припинення вогню, зокрема й за посередництва Китаю.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив в інтерв’ю Kyodo News.

– Не варто вести жодних переговорів, поки Росія продовжує окупувати (українську) територію, включно з Кримом, – наголосив він і назвав Путіна терористом, який вбив 500 українських дітей.

Він зауважив, що ситуація принципово зміниться, коли Україна отримає від союзників винищувачі F-16 для посилення ППО, проте визнав, що наразі важко передбачити час, необхідний для повернення всіх територій.

Зараз дивляться

За його словами, Київ має неофіційну угоду, що не використовуватиме надану зброю для атак по Росії, проте попередив, що об’єкти навколо Москви можуть стати мішенями для зброї українського виробництва.

Коментуючи заяви РФ та Китаю про нібито зміцнення зв’язків між країнами, Данілов сказав, що Москва “втратила свою незалежність і тепер змушена покладатися на такі країни, як Китай, Північна Корея та Іран”.

Влада Китаю обрала нібито нейтральну позицію щодо війни РФ проти України, проте у ЗМІ регулярно публікують матеріали про те, що Пекін постачає Москві зброю.

А днями у РФ визнали, що практично всі імпортні безпілотники, які наразі вона має, були поставлені із Китаю.

Джерело: Kyodo News

Фото: РНБО

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-21 17:21:20