Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

17-річна дівчина і троє хлопчиків – до України вдалося повернути ще чотирьох дітей

В Україну вдалося повернути ще чотирьох українських дітей, яких росіяни примусово депортували.

– Це 17-річна дівчина та троє хлопчиків – шести, трьох та дев’яти років. Вони вже вдома разом зі своїми рідними. У кожного з них є власна історія. Їх мають чути у різних країнах світу, щоб мати справжнє уявлення про злочини РФ, – повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, один із хлопчиків не бачив свою маму із самого початку повномасштабного вторгнення.

Зараз дивляться

Його родина проживала на території Херсонської області. Коли почалася війна, жінка-військовослужбовиця пішла захищати Україну, а її неповнолітній син залишився вдома із бабусею і дідусем.

РФ окупувала цю частину Херсонщини, а жінка не змогла евакуювати сина, потрапила до полону. А коли її вдалося звільнити, вона почала шукати дитину. На щастя, хлопця знайшли і родина об’єдналася.

Ще один хлопчик до початку війни через вроджені проблеми зі здоров’ям перебував у закладі на Херсонщині, де його готували до операції в Охматдиті. Його батьки евакуювалися, а їхній син потрапив під окупацію. Разом з іншими дітьми його примусово вивезли до Криму. Тепер вони знову разом.

Третього хлопчика окупанти вивезли до дитбудинку у Брянський області. Бабуся довго його шукала.

– Таких історій дуже багато. Росія цинічно викрадає дітей, проводить примусову русифікацію, приховує факти всиновлення росіянами…Українські діти будуть вдома. Росія відповідатиме за геноцид, – зауважує Єрмак.

5 жовтня з тимчасово окупованих територій вдалося повернути 19 українських дітей.

Фото: Андрій Єрмак

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-21 13:18:43