Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Уперше країна НАТО звернулася до українського досвіду: естонські військові пройшли тренінг з такмеду

Уперше український тренінговий центр PULSE провів тренінг з тактичної медицини з представниками армії Естонії, країни, яка є членом НАТО.

Обмін військово-медичним досвідом три дні проходив у естонському місті Тарту. Він включав лекції і симуляційні заняття.

У безпрецедентному заході взяли участь близько 50 представників ЗС Естонії та різних організацій всередині естонської армії, включно із представниками Військової академії. Український тренінговий центр PULSE представляла команда з шести досвідчених інструкторів.

Зараз дивляться

Це важливий крок у військово-медичній співпраці між Естонією і Україною. У довгостроковій перспективі така співпраця дозволить естонським партнерам ефективніше надавати цільову підтримку нашій країні. І чіткіше уявляти роль тактичної медицини в повномасштабній сучасній війні.

Програма тренінгу включала вивчення бойових травм, характерних для сучасної війни, а також підходи до роботи у польових шпиталях, які мають змогу надавати інтенсивну терапію та розширену підтримку життя.

Учасники тренінгу також брали участь у симуляціях на основі реальних сценаріїв під керівництвом українських фахівців.

Започаткований проєкт такої співпраці свідчить про рішучість України зміцнювати міжнародні зв’язки, посилюючи можливості своїх партнерів з країн НАТО.

Естонія є однією з країн, де НАТО розгорнув багатонаціональну батальйонну бойову групу, тому отриманий досвід з такмеду також сприятиме загальноєвропейській безпеці.

– Це великий крок вперед у зміцненні співпраці між нашими країнами, оскільки Естонія, як член НАТО, відіграє вирішальну роль у регіональній безпеці, – зазначив Федір Сердюк, співзасновник PULSE.

Як зазначив представник естонської сторони Вальтер Воометс, Сили оборони Естонії, зокрема, Центр військової медицини та медицини катастроф, підтримують Україну усіма можливими способами. Зокрема, Військова академія Естонії вже підготувала понад 100 бойових медиків для Збройних Сил України, і продовжує це робити далі.

Естонці зазначили, досвід, яким поділилися експерти з PULSE, безумовно покращить практичні навички студентів військової академії, допоможе бути готовими до потенційної кризи чи війни в майбутньому.

Естонія завжди демонструвала непохитну підтримку України, надаючи гуманітарну та військову допомогу, приймаючи поранених українських військових, навчаючи бойових медиків взводу та обмінюючись розвідданими.

Тепер, завдяки співпраці у навчанні з тактичної медицини між PULSE та Збройними силами Естонії, партнерство між двома країнами може вийти на новий рівень.

Джерело і фото: PULSE

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-19 16:14:27