Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Британська розвідка оцінила здатність РФ захищати Кримський міст

Попри те, що російський уряд днями повідомив про дострокове відновлення Кримського мосту після удару ЗСУ в липні і він нібито повністю функціонує, його використання залишається обмеженим через процедури, запроваджені після першої атаки у жовтні 2022-го.

– Вантажівки та запаси пального продовжують переправлятися поромною переправою, – повідомляє розвідка Міноборони Великої Британії.

Там зауважують, що Кримський міст й надалі залишатиметься важливою ланкою у підтримці російської окупації Криму та армії РФ на півдні України, проте він вимагає від загарбників значних зусиль для його прикриття.

Зараз дивляться

Йдеться про багатодоменний захист, який включає використання систем ППО та екіпажів, які в іншому випадку були б розгорнуті в інших місцях.

Тому у британській розвідці вважають, що винахідливість українських військових та спецслужб підриває впевненість РФ у своїй здатності захистити цей великий і вразливий об’єкт.

Нещодавно очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов запевнив, що ЗСУ продовжать завдавати ударів по мосту через Керченську протоку і Путін нічого не зможе з цим зробити.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-19 10:13:54