Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Війна в Ізраїлі – кількість загиблих українців зросла до 13 осіб

Фото: Офіс президента

Кількість українців, які загинули внаслідок нападу терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль, зросла до 13 осіб.

Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська за підсумками телефонної розмови з першою леді Ізраїлю Міхаль Герцог.

Вона уточнила, що серед поранених громадян України є хлопчик. Мати дитини загинула під час атаки бойовиків. Хлопчику надається медична та психологічна допомога.

Зараз дивляться

Ідентифікація тіл усе ще триває, і дані змінюються щодня.

– Уже відомо, що серед жертв терористів – 13 громадян України. Серед поранених – хлопчик, мама якого загинула під час нападу терористів. Іще один страшний доказ того, що кордони нинішнього світу проходять не лише між країнами, а й між людяністю та ненавистю, – наголосила Олена Зеленська.

Вона висловила співчуття жертвам нападу терористів ХАМАС. Перша леді України зазначила, що українці розуміють біль Ізраїлю, і наша підтримка – це не лише вияв солідарності, а й “спільного досвіду боротьби за безпеку для своїх людей”.

Олена Зеленська наголосила, що тероризм не знає кордонів, а тому важливо, щоб держави, які йому протистоять, діяли разом.

– Україна послідовно виступає за мир на Близькому Сході для всіх народів. Терор має програти, а кожна країна, у якій цінують життя, має вистояти, – уточнила перша леді.

Війна в Ізраїлі: що відомо

Зранку 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю та прорвалися на ізраїльську територію з сектору Гази.

Ізраїль офіційно оголосив про стан війни. Армія країни відновила контроль над населеними пунктами на кордоні з сектором Гази і почала завдавати ударів по об’єктах ХАМАС.

Станом на 13 жовтня повідомлялося, що в Ізраїлі могли загинути 12 громадян України. Тож ця кількість знову зросла.

Відомо, що українські дипломати вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який дістав поранення через обстріли.

Крім того, з Ізраїлю організовані евакуаційні рейси для українців. 16 жовтня з аеропорту Бен Гуріон (Тель-Авів) до Бухареста (Румунія) відлетів третій рейс. Загалом уже вдалося евакуювати 436 українських громадян.

Однак поки що не вдалося організувати евакуацію сотень українців, які хочуть виїхати з сектору Гази.

Джерело: Telegram Олени Зеленської, Посольство України в Ізраїлі

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-17 22:00:22