Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

НАБУ оголосило у розшук Ярослава Дубневича

НАБУ розшукує народного депутата України Ярослава Дубневича, підозрюваного в організації розкрадання природного газу на суму понад 2,1 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

10 жовтня правоохоронці повідомили нардепу про підозру. Дубневич є шостим підозрюваним у цій справі. Іншим учасникам схеми про підозру повідомили у січні 2018 року (епізод щодо розкрадання газу на 1,4 млрд грн) та у серпні 2020 року (епізод щодо розкрадання газу на 729,8 млн грн).

Зараз дивляться

Дії народного депутата кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна), ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.

Оскільки Ярослав Дубневич не прибув до НАБУ для повідомлення йому про підозру, його оголосили в розшук.

Центр протидії корупції повідомив, що Дубневич знайшовся у лікарні, хоча не каже, в якій саме. Нардеп вийшов на відеозв’язок у засіданні щодо справи з привласнення 93 млн грн Укрзалізниці, де він є обвинуваченим.

– Депутат заявив, що зараз у лікарні на території України, але повідомити точне місце перебування не захотів, – розповіли в ЦПК.

Що відомо зі справи про розкрадання газу

Впродовж 2013-2017 років Дубневич організував схему заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ (Львівська область) на загальну суму понад 2,1 млрд грн.

НАБУ

Підприємства уклали низку угод про закупівлю у Нафтогазу природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів НАК постачав комерційним ТЕЦ газ за пільговими цінами, суттєво нижчими від ринкових.

Детективи НАБУ встановили, що так званий пільговий газ Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ одержали незаконно і не збиралися використовувати його для виробництва тепла населенню. Натомість газ використали для виробництва електроенергії, яку реалізували за ринковою ціною.

Як результат, прибутковість виробництва електроенергії Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ у деякі періоди перевищувала 100%. ТЕЦ отримали незаконний дохід у сумі понад 3,5 млрд грн.

Впродовж 2013-2018 років народний депутат Ярослав Дубневич організував легалізацію частини вказаних коштів на суму понад 450 млн грн через переведення їх на рахунки компаній на Кіпрі та на Маршаллових островах.

НАБУ, Ярослав Дубневич

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-17 15:24:04