Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

головні новини за 16 жовтня 2023

Фото: Факти ICTV

Дайджест новин в Україні та світі за 16 жовтня 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

У Донецькій області знищили вже третій російський Су-25

На Таврійському напрямку знищено російський одномісний броньований дозвуковий штурмовик Су-25.

Це вже третій літак такого типу за тиждень, повідомив командувач ОСУВ Таврія генерал Олександр Тарнавський.

Зараз дивляться

У ЗСУ збільшилася кількість жінок на 40% з 2021 року

Чисельність військовослужбовиць Збройних сил України збільшилася на 40%, якщо порівнювати з 2021 роком.

За даними Міністерства оборони України, за два роки кількість жінок в армії зросла на 12 тис. осіб. Наразі службу проходять майже 43 тис. військовослужбовиць.

У відомстві нагадали, що раніше Міністерство оборони скасувало всі обмеження для доступу військовослужбовиць до усіх посад.

Нідерланди надали Україні броньовані мобільні госпіталі

Уряд Нідерландів передав Україні чотири балістично-броньовані стабілізаційно-діагностичні мобільні госпіталі, повідомила Державна прикордонна служба.

Модулі цих госпіталів розраховані на надання першої медичної допомоги, проведення операцій, розгортання стаціонару. У складі є навіть стоматологічний кабінет.

За інформацією відомства, головна перевага цих госпіталів – висока мобільність. Його можна розгорнути в будь-якому місці, надати необхідну медичну допомогу та згорнути. Так евакуація поранених солдатів буде в більшій безпеці від російських ударів.

Рекорд армії українських дронів

Армія дронів встановила абсолютний рекорд: близько 428 одиниць знищеної техніки російських військ за тиждень, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, під час російського наступу на Авдіївку безпілотники дуже ефективно показали себе в обороні та знищенні ворожої техніки.

Армія РФ зазнала знатних втрат. Знищено 101 гармату, 88 броньованих машин, 75 танків та багато іншого обладнання.

У Києві підключають тепло в будинках

У Києві починають підключення до тепла житлових будинків через стабільне зниження температури повітря, яке відбудеться з вівторка, попереджають синоптики.

За словами мера Віталія Кличка, рішення розпочати опалювальний сезон у Києві є цілком виправданим. На запуск централізованої системи теплопостачання Києва, що є однією з найбільших в Європі, необхідно кілька днів.

Так столиці вдасться уникнути перевантаження енергосистеми та зекономити електроенергію, якої б кияни багато використали, вмикаючи прилади для обігріву власних осель.

З Ізраїлю вилетів другий евакуаційний рейс з українцями

З Ізраїлю до Румунії вилетів другий евакуаційний рейс зі 155 українцями, серед яких 107 жінок та 23 дитини.

За інформацією посольства України в Ізраїлі, з аеропорту Бен Гуріон у Тель-Авіві рейсом до румунського міста Клуж відлетів другий евакуаційний борт. Українців перевозить авіакомпанія HiSky.

РФ атакувала Херсонську область з п’яти літаків

Російські війська атакували ввечері 16 жовтня Херсонську область з п’яти літаків Су, повідомив очільник військової адміністрації Олександр Прокудін.

За попередньою інформацією, наданою ОВА, окупанти випустили близько дев’яти керованих авіабомб по чотирьох населених пунктах Бериславського району. Наразі вся інформація уточнюється.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-16 22:43:00