Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Північна Корея могла передати Росії ракети – ЗМІ

Північна Корея передала Росії не лише боєприпаси. Розслідувачі з центру Досьє Михайла Ходорковського стверджують, що там могли бути й ракети.

Вони посилаються на корабельні документи російського судна Ангара, що бере участь у перевезеннях із КНДР.

У документах йдеться, що у трюмі суховантажного судна перевозили “50,69 тонни ракет із розривним зарядом”. Пунктом призначення вказана затока Стрєлок у Приморському краї, де розташовується військова база Дунай. Водночас у самих документах не зазначається, що судно відвідувало КНДР.

Зараз дивляться

Нещодавно у Білому домі повідомили, що володіють інформацією про доставку до Росії із КНДР понад 1 тис. контейнерів із військовою технікою та боєприпасами для війни проти України.

Постачання озброєння між країнами пов’язують із нещодавнім візитом до Росії північнокорейського диктатора Кім Чен Ина та його зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним.

Вивчивши супутникові знімки, дослідницький центр RUSI дійшов висновку, що російські судна Марія та Ангара протягом останніх двох місяців забирали вантажі у порту Раджин (КНДР) і переправляли їх на російську базу на Далекому Сході.

Судна курсують між КНДР і військовою базою Дунай (РФ), розташованою у закритій територіальній зоні у Приморському краї.

У вересні Держдеп США заявляв, що Вашингтон готовий без вагань запровадити нові санкції, якщо зустріч Путіна та Кіма призведе до передавання зброї між двома країнами.

Джерело: Досье

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-16 19:22:35