Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Пункт перетину Рафах досі заблоковано для евакуації з Гази до Єгипту – Лубінець

Станом на зараз офіційної інформації щодо відкриття пункту перетину Рафах на кордоні Єгипту з сектором Гази досі немає.

Про це повідомив в ефірі телемарафону Єдині новини уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, який сьогодні повернувся з Єгипту.

– Найголовніше, про що домовилися – евакуація громадян України буде в пріоритеті влади Єгипту. Вона зараз працює над тим, щоб максимально швидко відкрити пункт перетину Рафах, через який відбуватиметься евакуація цивільних громадян іноземних держав, – пояснив він.

За його словами, єгипетська влада також поки що не дозволяла евакуаційним групам наближатися до Рафаху.

Зараз дивляться

Водночас з української сторони, як зауважив Лубінець, напрацьовані вже всі технічні моменти – це автобуси, літаки, тобто повний спектр засобів для евакуації українців.

– І остання інформація щодо списків на евакуацію – вони збільшуються. Там почали з’являтися і українські чоловіки, які звернулися по допомогу.

Більше половини громадян, які хочуть евакуюватися з Гази, уже у безпосередній близькості до Рафаху. Передусім це ті, у кого зруйноване житло, і вони пішки з дітьми наближаються до цього пункту перетину, – повідомив омбудсмен.

Він додав, що решта наших громадян знають, що як тільки пункт перетину відкриють, треба терміново дістатися туди всіма можливими способами.

16 жовтня з аеропорту Бен-Гуріон у Тель-Авіві рейсом до румунського міста Клуж відлетів другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, серед яких 107 жінок та 23 дітей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-16 14:01:47