Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

ЦАХАЛ ліквідував одного з ватажків ХАМАСу, відповідального за напад на Ізраїль

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила про ліквідацію ще одного ватажка палестинського руху ХАМАС Мерада абу Мерада.

Зазначається, що це сталося внаслідок удару по сектору Гази у п’ятницю, 13 жовтня.

Протягом останньої доби винищувачі ЦАХАЛ завдали удару по оперативному штабу терористичної організації ХАМАС, з якого здійснювалося управління повітряною діяльністю терористичної організації.

Зараз дивляться

— Під час удару винищувачі ЦАХАЛу вбили Мерада Абу Мерада, який очолював повітряну систему ХАМАСу в місті Газа і був головним чином відповідальний за керівництво терористами під час суботньої різанини, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що в результаті ударів у п’ятницю по сектору Гази були знищені десятки об’єктів ХАМАС, а також бойовики терористичного угрупування Нухба.

В Армії оборони Ізраїлю зауважили, що бойовики Нухба були однією з провідних сил, які керували вторгненням на територію Ізраїлю 7 жовтня.

Нагадаємо, зранку 7 жовтня ХАМАС заявив про початок нової масштабної операції проти Ізраїлю, з боку сектору Гази по країні було завдано ракетного удару. Бойовики прорвалися через блокпости ізраїльських міст Сдерот, Нетівот та Офікім.

Внаслідок нападу бойовиків ХАМАС на території Ізраїлю було вбито близько 1,3 тис. осіб. Більшість загиблих – цивільні особи.

Джерело: Армія оборони Ізраїлю

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-14 13:48:54