Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Контрнаступ ЗСУ – генерал Тарнавський пояснив, коли станеться найбільший прорив

Найбільший прорив Збройних сил України під час цього контрнаступу ще попереду. Українським захисникам потрібно спочатку звільнити місто Токмак (Запорізька область).

Про це заявив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський в інтерв’ю телеканалу CNN.

– Я вірю, що так (буде великий прорив, – Ред.). Думаю, це станеться після Токмака. Зараз вони (війська РФ, – Ред.) покладаються на глибину своєї лінії оборони там, – зазначив Тарнавський.

Попри так звану лінію Суровікіна – систему оборонних укріплень на Півдні України, більшу проблему, за словами генерала, становлять перехрестя доріг, лісосмуги та мінні поля між лісосмугами.

Зараз дивляться

Як пояснив Тарнавський, зараз там досить “точно й грамотно” розташовані невеликі ворожі групи оборони. Але дії наших військових змушують окупантів “повільно відступати, коли вони стикаються з нашими штурмовими групами”.

Генерал додав, що для успіху контрнаступу українським військам необхідно щонайменше дійти до міста Токмак.

– Токмак – це ціль-мінімум. Загальна мета – дістатися до наших державних кордонів, – наголосив Тарнавський.

Довгострокова мета України на південному фронті – зруйнувати “сухопутний коридор”, який пролягає з тимчасово окупованого Криму через захоплені території на Півдні і до Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-23 15:00:09