Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Допомога ВПО – куди звертатися, якщо позбавили виплат від держави

Громадяни, яким скасували виплати для ВПО (внутрішньо переміщених осіб), проте вони не згодні з цим рішенням, можуть його оскаржити.

Про це віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук повідомила ведучій Яні Брензей в ефірі телемарафону Єдині новини.

З 1 серпня в Україні відбулися зміни в порядку призначення виплат для ВПО, проводиться їх верифікація.

Зараз дивляться

Тепер кошти від держави не можуть отримувати ті, хто перебуває за кордоном понад 30 днів, повернулися до місць проживання, засуджені за колабораціонізм. З 1 вересня право на виплати також втратили особи, які з липня придбали житло, автомобіль, мають понад 100 тис. грн на депозиті.

Як зазначила Верещук, до введення нових правил в Україні було 2 млн 600 тис. ВПО, які щомісячно отримували виплати на проживання. А у вересні, після верифікації, їх кількість скоротилася до 2,5 млн. Тобто виплати втратили близько 100 тис. осіб.

– Приблизно 100 тис., що становить менше 5% від загальної кількості громадян, які отримували такі виплати, – пояснила віцепрем’єр.

Верещук підтвердила, що були випадки, коли люди зверталися, бо були незгодні зі скасуванням виплат для ВПО. Такі громадяни можуть звернутися до:

  • територіальних органів соціального захисту;
  • Національної соціальної сервісної служби;
  • зателефонувати на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 15-48.

– Люди можуть звернутися до територіальних органів соціального захисту. Якщо не згодні з їхнім рішенням – звернутися до Національної соціальної сервісної служби, а також зателефонувати на гарячу лінію 15-48, до нас в Мінреінтеграції. Ми проконсультуємо і допоможемо по кожній справі, – запевнила Верещук.

Як відомо, внутрішні переселенці щомісяця отримують від держави 3 тис. грн (для осіб з інвалідністю та дітей) і 2 тис. грн (для інших осіб).

Кабінет міністрів України готує збільшення виплат для деяких категорій ВПО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-22 15:47:36