Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Як правильно зберігати хліб у холодильнику – поради

Хліб – продукт, який завжди є в домі. Єдина проблема, він швидко черствіє та псується. Аби якнайдовше зберегти свіжість та м’якість хлібу, його потрібно правильно зберігати.

Як зберігати хліб у холодильнику та чи варто це робити – дивіться в матеріалі Фактів ICTV.

Зберігання хліба у холодильнику

Такий варіант зберігання доволі популярний. Справа у тому, що в холодильнику хлібина може пролежати довше, ніж у хлібниці, при цьому зберігши свої властивості. Але є й мінуси – хліб буде завжди холодним та може увібрати аромати інших продуктів.

Зараз дивляться

Аби це виправити, достатньо діставати хліб з холодильника за 10-15 хв до прийому їжі, або кинути кілька шматочків на сковорідку.

У холодильнику хліб зберігається близько 3 тижнів, а в морозилці – кілька місяців. Однак не варто так довго тримати хліб, він втратить свій смак та стане сухим.

Крім того, не можна класти у холодильник хлібину зі слідами цвілі. Вона може перейти на інші продукти.

Як правильно зберігати хліб у холодильнику

Звичайно, не можна просто покласти його на полицю без пакування — він швидко запліснявіє. Хліб можна покласти у:

  1. Поліетиленовий пакет – має бути новий, без дірок.
  2. Папір – таке пакування не пропускає запахів, що дуже важливо для зберігання хлібобулочних виробів.
  3. Тканинний мішок – підтримує оптимальну вологість, зберігає продукт свіжим та зупиняє розповсюдження цвілі. Мішечок із тканини можна купити або зробити власноруч, прати його потрібно кілька разів на тиждень.

Хліб варто класти та нижню поличку. Якщо розумієте, що не впораєтесь з цілою хлібиною, покладіть її у морозилку.

Не варто класти продукт у дверцята холодильника, він швидко зіпсується через постійні перепади температури.

Цікавий лайфхак – покладіть у пакетик чи мішечок з хлібом жменьку солі, замотану у марлю. Сіль контролюватиме рівень вологи та збереже виріб свіжим.

Поради зі зберігання хліба

Аби здоба зберегла свій смак та м’якість надовго, варто дотримуватись певних правил:

  • Свіжий, теплий хліб не можна відразу пакувати, він повинен повністю охолонути. Не пакуйте його у пакет чи мішечок, поки він теплий, інакше продукт швидко зіпсується.
  • Аби хліб довго не псувався, покладіть поруч із ним шматочок яблука чи сирої картоплі.
  • Різні види хліба потрібно зберігати окремо, оскільки у кожного своя мікрофлора.
  • Розрізайте хлібину не з початку, а з середини – це допоможе продовжити термін її придатності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-18 10:55:53