Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Завозили, як гуманітарку, а потім продавали ЗСУ. БЕБ затримало підприємців, які наживалися на армії

Бюро економічної безпеки викрило підприємців, які наживалися на потребах бійців ЗСУ та продавали військову амуніцію за підробними документами. 

Як з’ясували слідчі, зловмисники вигадали цілу схему, яка дозволяла їм завозити товар у пільговому режимі.

Підприємці завозили військову амуніцію під виглядом військової допомоги для ЗСУ. Для того, щоб отримати пільги на ввезення товару, зловмисники користувалися підробленими сертифікатами та брехали про кінцевого отримувача.

Зараз дивляться

– За документами увесь товар призначався ЗСУ. Фактично ж компанія побудувала бізнес через продаж амуніції через мережу спеціалізованих магазинів, що розташовані у кількох регіонах України, – розповіли у БЕБ.

Зазначається, що ця схема дозволила ввезти військових товарів на понад 100 млн грн. Також компанія ухилилася від сплати податків у 30 млн грн під час продажу товару.

Під час обшуків в офісних й складських приміщеннях, а також торгових точках товариства було вилучено шоломи, балістичні плити та бронежилети різного класу захисту, загальна вартість товару складає 40 млн грн.

Фінансово-господарські документи підтверджують незаконну діяльність компанії. Слідство триває, ввезений товар арештовано.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-14 11:53:14